Slovenija! Meditacija Jutranja meditacija v miru in tišini

Jutranja meditacija v miru in tišini

Čez dan polna hiša ljudi, otroci tekajo sem ter tja. Takšno je naše življenje. Sama sem začela razmišljati, kako bi imela nekaj minut samo zase. Vedno mi je bila všeč meditacija, a nikoli je nisem izvajala. Tako sem sem začela razmišljati, da bi se prebujala prej in tako bi lahko izvedla meditacijo.

Vedno sem bila jutranji človek, tako da jutranja meditacija ne bi bila noben problem, to pa je edini del dneva, ko še vsi spijo, in imam mir. Včasih zjutraj vstanem in si pogledam kakšen film v tišini, lahko vam samo povem, da je to včasih tudi moja meditacija, ker sem potem prav srečna in vesela. Malo časa čez dan ostane zame, lahko bi meditacijo izvajala pozno zvečer, a sem preutrujena. Tako je meditacija prišla v poštev samo zjutraj.

Ko sem se to odločila, nisem vedela, ali mi bo uspelo. Prvi dan sem se prebudila še nekoliko prej kot po navadi. Točno sem vedela, katera meditacija meni odgovarja, tako da tukaj nisem izgubljala časa. Ko sem zaprla oči in nisem slišala nič drugega kot petje ptic, sem vedela, da sem to potrebovala. Povezala sem se sama s seboj, ta jutranja meditacija je bila zame res koristna. Včasih človek pozabi nase, a je prav, da si kdaj vzameš čas in samo sediš v tišini in poslušaš, kaj ti telo govori. Vaše telo je vaš tempelj in treba je skrbeti zanj tudi v duševnem smislu. Moja meditacija zjutraj, sedaj traja že kar nekaj časa. Čutim, da se počutim boljše, sem bolj umirjena, nisem več tako živčna na vse. Prej me je že vse motilo. V meni se je nabrala nervoza in meditacija mi je vsekakor pomagala, da je iz mene šla vsa ta nervoza. 

Danes sem drug človek, umirjen, rada se imam, jutranja meditacija pa mi da več, kot sem pričakovala, čeprav jo izvajam samo 20 minut.

Leave a Reply